Bloesemremedies

In het voedselbos vind je planten en bloemen waar de bloesemremedies van Alles & IdeREEN van zijn gemaakt. Elke bloem heeft zijn eigen unieke krachten die ook in iedereen aanwezig zijn. Soms moeten ze even wakker geschud worden en daar helpt de bloesemremedie bij. Een bloesemremedie helpt je om je te verbinden met die speciale krachten in jezelf.

Welke bloem spreekt jou aan? Welke afbeelding trekt jouw aandacht? Als je op de afbeelding klikt, kan je de tekst lezen die de bloem jou wil vertellen. Wil je luisteren naar de bloemen? Door de bloesemremedie te gaan gebruiken, versterk je de boodschap van de bloem bij jezelf.

Een andere manier om te bepalen welke bloesemremedie helpend kan zijn om te gaan gebruiken, is dat je bij het doorlezen van de tekst, die bij de bloesemremedie geschreven is, je het gevoel hebt dat de tekst voor jou geschreven is. De teksten vind je door op de naam van de bloem/remedie (hieronder) te klikken of op de foto van de bloem (hierboven).

1 Madeliefje
2 Haagwinde /Pispotje
3 Kattenstaart
4 Moederkruid
5 Goudsbloem
6 Paardenbloem
7 Roos
8 Klaproos
9 Vergeet-mij-nietje
10 Communicatie
11 Harmonie
12 Verbena
13 Brandnetel
14 Zonnebloem
15 Stinkende gouwe
16 Iris
17 Boterbloem
18 Sint-janskruid
19 Veiligheid
20 Crocosmia
21 Viooltje
22 Japanse duizendknoop
23 Cichorei

Lees meer over hoe je kan bepalen welke bloesemremedie helpend is voor je.

Bloesemremedies laten ons herinneren wie we werkelijk zijn. Daardoor wordt de verbinding weer hersteld met ons ware zelf. Door de verbinding met ons ware zelf, wordt het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest optimaal geactiveerd. Daardoor zullen we ons vitaal en oersterk voelen en kunnen we verwezenlijken waarvoor we op aarde zijn. We zullen ons bewust zijn van alle energieën, binnen en buiten ons, waardoor deze energieën volop gaan stromen. Zo kunnen we onszelf en anderen moeiteloos helen. Zodra je bewust bent van wat je uitstraalt, kan je, al samenwerkend, van de wereld een vredelievend thuis maken.

Geniet van de bloemen, bewonder ze, geef hen aandacht en wees hen dankbaar.
Mensen houden van bloemen en bloemen houden van mensen.

Lees voor het gebruik van een bloesemremedie de bijsluiter.