Paardenbloem

6. Paardenbloem remedie

De paardenbloem zegt: “Troost je, het verdriet gaat over.”

De paardenbloem heeft een diepe penwortel waardoor de bloem een aardende werking heeft. De stralend gele bloem richt zich naar de zon, daardoor stimuleert de paardenbloem levenskracht. Geel verwijst naar de werking van de plant op lever, galblaas en spijsvertering. Via de lever heeft het kruid een werking op de ogen.

De paardenbloem remedie helpt je om alle verwachtingen los te laten, waardoor je soepel zal omgaan met anderen. De paardenbloem laat inzien dat de verwachtingen die je van anderen hebt, eigenlijk verwachtingen over jezelf zijn. Teleurstellingen ontstaan door verwachtingen. Dus door verwachtingen los te laten, voorkom je teleurstellingen. De paardenbloem helpt om overmatige controle los te laten. Ze laat je inzien dat elke tegenslag een opening is naar het goede. Dat elke hobbel in de weg je dichter bij je werkelijke doel brengt. Het vertelt je dat er veel manieren/wegen leiden naar waar je moet zijn. Denk aan de vele zaadjes van een uitgebloeide paardenbloem die zich soepel laten leiden door de wind. Je wordt uitgenodigd om mee te bewegen met de stroom van het leven.

De paardenbloem laat je focussen op het nu. Paardenbloem brengt vreugde, ze laat je in je kracht staan en laat je licht schijnen. Kijk maar een goed naar een bloeiende paardenbloem en voel de zonnekracht bij jou naar binnen stromen. Paardenbloem geeft je extra power als je je futloos en moe voelt.

Affirmatie: Ik wens ……