Goudsbloem

5. Goudsbloem remedie

Goudsbloem zegt: “Zorg goed voor jezelf!”

De goudsbloem is een plant die tijdens een zachte winter het hele jaar door kan bloeien. De goudsbloem is een medicinale plant die zuivert, ontsmet en wonden heelt.  De oranje goudsbloem straalt levenskracht, blijheid en optimisme uit. Als bloem is de goudsbloem eetbaar en kleurt vrolijk in salades en in theemixen. Zo wordt een kopje thee een helend kopje thee vol levensenergie.

Als remedie lost de Goudsbloem oud verdriet op, waardoor ze innerlijke wonden heelt, zodat je verder kan gaan op je pad naar innerlijke vrede. Goudsbloem maakt je vrij, los van alles wat je tegen houdt om je ware zelf te zijn. Het breekt muren af.  Ze geeft kracht, zodat je geen uitwendige hulpbronnen voor bescherming meer nodig hebt, maar dat de kracht vanuit jezelf komt.

Goudsbloem laat je beseffen dat je een hart van goud hebt en dat je waardevol bent. Hoe meer je beseft dat je een hart van goud hebt, hoe makkelijker je dat ook van anderen kan zien. Ze laat je voelen dat je nodig bent op deze aarde en laat je een diepe liefde voelen voor de aarde.

Goudsbloem geeft je toegang tot ongekende krachten, die in jezelf zitten, en laat je inzien dat je heel lief voor jezelf, je lichaam en geest mag zijn. Als je goed voor jezelf zorgt, kan je ook goed voor anderen zorgen. Goudsbloem maakt je warm van binnen.

Goudsbloem laat eengeboren tweelingen de verbinding voelen met hun broer/zus, waardoor je kan ervaren dat je dubbele krachten hebt. Goudsbloem laat je de verbinding voelen met energieën die jou helpen.

Goudsbloem laat je met elke stap die je maakt inzien dat je verbonden bent met alles wat er is.


Affirmatie: Ik ben waardevol.