Communicatie

LAVENDEL+FUCHSIA+VERBENA

10. Communicatie remedie

Lavendel, fuchsia, verbena zeggen: “Uit jezelf!”

Deze remedie is een combinatie van lavendel, fuchsia en verbena. Deze combinatie van remedies geeft meer dan de som der delen. De combinatie geeft ruimte, oneindigheid en licht. Wanneer je behoefte hebt aan een lichtpuntje, kan deze combinatie je een lichtbron laten ervaren.

De Communicatie remedie geeft kracht vanuit zachtheid. Zachtheid is flexibel en kan buigen. Werkelijke zachtheid kan alleen voortkomen vanuit kracht. De communicatie remedie helpt om te spreken over wat er van binnen speelt en laat je voelen dat je wordt gehoord. Het moedigt je aan om weggestopte onderwerpen bespreekbaar te maken. Je bent het waard om uit te spreken wat je vindt. De communicatie remedie laat de energie stromen in het gebied van de hals en de nek en helpt je om de juiste woorden te vinden. De communicatie remedie helpt om goed te luisteren naar elkaar en om door te vragen bij de ander, over en weer. Zo ontstaat gelijkwaardige en afgestemde communicatie. De communicatie remedie ondersteunt interesse in elkaar tijdens een gesprek en helpt om de aandacht bij het gesprek en elkaar te houden.

De Communicatie remedie ondersteunt een soepele, speelse en krachtige communicatie. Bij communicatie denk je waarschijnlijk aan de interactie tussen twee of meer personen. Deze combinatie helpt daar zeker bij, maar gaat verder. De lavendel, fuchsia, verbena nodigen je uit om de tijd te nemen om met je innerlijke leraar/Hoger Zelf te communiceren. Dit kan je doen door rustig te gaan zitten of liggen, een paar minuten te focussen op een rustige ontspannen ademhaling en dan te visualiseren dat je naar je eigen hart toe gaat. Bedenk dat je je hart in kruipt en zie aan de achterkant van je hart een “deurtje” waar je door naar binnen gaat. Vraag dan de vragen die je op je hart hebt. Of vraag of er een boodschap voor je is. Sluit je meditatie af door te bedanken en terug te keren door het “deurtje” en voel je weer helemaal in het hier en nu.

Lavendel is bekend om haar geur. Je kan de  Communicatie remedie combineren met het ruiken aan een lavendelplant of gebruiken met een natuurlijke etherische olie van lavendel. Daardoor bevorder je de doorstroming van energie in je hoofd, waardoor het rustiger wordt in je hoofd.

Affirmatie: Ik uit mezelf.