Iris

16. Iris remedie

Iris zegt: “Heb vertrouwen.”

De kleur van de iris verwijst naar het derde oog chakra en heeft een relatie met kijken, het zien, het overzien, het inzien en inzicht. Denk bij de iris ook maar eens aan de iris in je ogen.

Iris is in de Griekse mythologie “bode van de goden” en nam de vorm van een regenboog aan. De regenboog wordt gezien als de verbinding tussen hemel en aarde, de god(en) en de mensen en de verkondiger van de vrede.

Heb vertrouwen dat alles goed komt. Dat alles precies is, zoals het mag zijn. Iris is een krachtige, zachte energie en zorgt voor rust. Iris laat alle energieën zachter bij je binnen komen. Geleidelijk, dan blijf je in balans. Denk aan een gieter met een zachte broes. Iris helpt met het filteren van prikkels, zodat je niet overspoeld wordt, maar kan verwerken wat er op je pad komt. Zo kun je rustig groeien.

Iris is er voor je wanneer er iets is dat je niet meer ziet zitten of als je je machteloos voelt. Iris geeft je een scherpe blik op je diepste angsten. Samen met de iris mag je ze aangaan, waardoor ze zullen verdwijnen. Over alles wat donker voelt, zal een licht schijnen. Het donker zal veranderen in lichte, positieve krachten. Wat je eerder als een negatieve eigenschap van jezelf zag, zal je nu als een positieve gaan zien, als een kwaliteit.

Vertrouw weer op jezelf en laat je leider zijn van je eigen geluk. Verbindt je met de iris en herinner je waarvoor we op aarde zijn. Alles is verbonden met alles. Alles heeft een reden. Weet dat wat je in de buitenwereld ziet, in jou zit. Zo kan je met liefde kijken naar alles om je heen. Je huis wordt een liefdevol thuis. Open je voor de hulp van de engelen. Van de zichtbare en de niet zichtbare.

Affirmatie: Ik heb vertrouwen.