Sint-janskruid

18. Sint-janskruid remedie

Sint-janskruid zegt: “Richt je naar de zon, ontvang en geef door

Sint-janskruid bloeit rond het Sint-Jansfeest op 24 juni. Het Sint-Jansfeest viert de naamdag van Johannes de Doper. Johannes de Doper was in zijn tijd de voorbereider van het Licht. Als je de blaadjes van het sint-janskruid tegen de zon in houdt, zie je allemaal gaatjes in het blad die het licht doorlaten. Hieraan kun je onthouden dat het sint-janskruid doorgever van licht is.

We mogen meer naar boven kijken, ontvangen van boven. Licht en warmte meevoeren naar beneden, diep de aarde in. Dankbaar wordt dit ontvangen. Voel de dankbaarheid. Dit vult je tot het diepste van je ziel. Ontvang en geef door. Sta open en ontvang. Voel het stromen, het licht, de warmte, de liefde zomaar vanzelf.

Sint-janskruid laat je problemen in een ander licht zien. Sint-janskruid nodigt je uit om de ervaringen die je hebt te doorleven, dat geeft verlichting. Sint-janskruid geeft vreugde en blijheid en staat voor passie, bloei, zomer en groei.

De libelle is verbonden met deze remedie. Libelle staat voor transformatie. De libelle laat je zien hoe prachtig je bent!

In de Waterkristal Orakel kaartenset van Masaru Emoto vind je een waterkristal met de naam “zon”. Deze kaart helpt je te verbinden met de zon. De energie van dit waterkristal bevindt zich ook in deze remedie.

Affirmatie: Ik richt mij naar de zon. Ik ontvang en geef door.