Hoe bepaal ik welke bloesemremedie goed voor mij is?

Er zijn verschillende manieren om te bepalen welke bloesemremedie je kan gebruiken.

  1. Je kan de afbeeldingen van de bloemen bekijken. De afbeelding die het meest trekt èn de afbeelding die het minst trekt is een goede combinatie om te gaan gebruiken. De afbeelding die het meest trekt, bevat iets wat je mag aanvullen en de afbeelding die het minst trekt, bevat een les om van te leren.
  2. Je kan de teksten van de remedies doorlezen en wanneer je het gevoel hebt dat de tekst bij jou past, alsof (het grootste deel van) de tekst voor jou geschreven is, kan dat een teken zijn dat de remedie goed is voor jou om te gaan gebruiken.
  3. Je kan al de remedies voor je zetten en één voor één in je handen nemen om te voelen wat het met je doet. Heb je een positief gevoel bij de remedie dan is het een aanrader om deze te gaan gebruiken.
    Je kan bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat als je staat, een flesje in je handen neemt, en voelt dat je lichaam naar voren beweegt dat dit een teken van het lichaam is, dat de remedie goed voor je is. Als je naar achteren beweegt, is de remedie niet goed voor je en als je neutraal blijft staan, doet de remedie, op dat moment, niets met je. Neem de tijd om te voelen. Oefen deze testmanier ook eens met verschillende soorten voeding.
  4. Je kan al de remedies voor je zetten en er met je hand(en) overheen voelen. Sommige personen voelen een tinteling bij het juiste flesje. De ander voelt warmte of juist kou bij het juiste flesje. Weer een ander voelt dat de beweging over de flesjes anders wordt bij het juiste flesje. Bijvoorbeeld alsof de beweging stopt wanneer je hand over het juiste flesje beweegt of dat de hand gevoelsmatig naar beneden wordt getrokken.
  5. Je kan een remedie of een combinatie van remedies laten uittesten door een kinesioloog.
    Bijvoorbeeld bij www.idereen.nl
  6. Je kan een kaart trekken van de afbeeldingen van de bloesemremedies. De kaart die je intuïtief pakt, is de bloesemremedie die jou iets wil vertellen.