Crocosmia

20. Crocosmia remedie

Crocosmia zegt: “Ik neem je pijn weg.”

Als je naar de bloeiwijze van de crocosmia kijkt, zie je dat elke keer het volgende bloemetje in het rijtje gaat bloeien. Als er een bloemetje bijna is uitgebloeid, begint de volgende met bloeien. De symboliek van stapje voor stapje vind je terug in de werking van de remedie. Als er veel op je bordje ligt, ga er dan stapje voor stapje mee aan de slag.

De kleur rood van de crocosmia werkt op het eerste chakra, het basischakra en zorgt voor veiligheid en aarding.

Crocosmia zegt: “Je hoeft niet bang te zijn. De pijn zal nooit erger zijn dan je aankan. Je bent niet alleen . We zorgen voor elkaar en zijn allen veilig. Het is tijd om de moeilijke en pijnlijke dingen diep binnen in je aan te gaan. Je hoeft niet meer bang te zijn. Je wordt volledig gesteund.”

Neem een eigenschap of actie van jezelf in gedachten die je afkeurt. Zie nu voor je dat je deze eigenschap of actie omhelst, alsof het een angstig kind is. Accepteer dat deze eigenschap of actie bestaat.


Dompel jezelf volledig onder in rood licht en voel, voel, voel……. Alles is al heel. Je wist het gewoon even niet meer. Geef je over en laat het rode licht zijn werk doen.

Affirmatie: Ik ben veilig en geliefd.