Verbena

12. Verbena remedie

Verbena zegt: “Ik maak je sterk!”

Als kruid is verbena vooral op het hoofd en de hersenen gericht. De stengel is vierkant en stug wat een versterkende werking aangeeft. Ondanks de lange kale stengels, blijft de plant fier rechtop staan tijdens harde wind. Hieraan zie je de weerstand en levenskracht die de verbena in zich heeft. Vroeger werd verbena als heilig kruid beschouwd, een kruid dat ons verbindt met de godenwereld.

De verbena remedie laat je bewust worden wanneer er negatieve gedachten binnen vloeien, waardoor je ze weer makkelijker om kan buigen naar positieve gedachten. Dit leidt er toe dat je steeds dichter bij jezelf komt, bij je ware aard.

De verbena remedie laat je open en eerlijk handelen.

Als je alles met je hoofd probeert te doen, helpt de verbena om meer te ontspannen en jezelf niet onder druk te zetten, zodat je vanuit ontspanning en plezier de dingen doet die goed zijn. De verbena laat je inzien dat je alleen je eigen gedrag kan veranderen en nooit die van de ander. Ze geeft inzicht in je eigen gedrag, waardoor je kan gaan schakelen naar betere manieren. De verbena zorgt ervoor dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Ze laat je daadwerkelijk stappen maken en zet aan tot actie.

De verbena helpt om aangeleerde regels en manieren van denken onder de loep te nemen en te kijken wat nog van toepassing en helpend is of wat er losgelaten mag worden.

De verbena laat je luisteren naar je intuïtie. Ze bevordert de samenwerking tussen het denken en je intuïtie.

De verbena laat je inzien dat je nooit uitgeleerd bent, dat je nooit klaar bent, hoe hard je ook werkt. Ze geeft je het inzicht dat harder werken niet de oplossing is om je gelukkiger of meer tevreden te laten voelen.

De verbena laat je dankbaar voelen ook voor de niet leuke dingen. Niet leuke dingen kunnen toch heel waardevol zijn. De verbena laat inzien dat irritaties levenslessen zijn, waardoor je er om kan gaan lachen. Het helpt om alles niet zo serieus op te vatten. Lachen is gezond!

Affirmatie: Ik ben sterk.