Brandnetel

13. Brandnetel remedie

Brandnetel zegt: “Durf!”

De brandnetel als plant kent vele toepassingen. Brandnetel werkt opbouwend, stimulerend, bloedzuiverend, ontgiftend, verwijdert urinezuur uit het lichaam en vult mineraaltekorten aan. Brandnetel bevordert de spijsvertering, helpt bij huidaandoeningen, werkt ontsteking werend, pijnstillend en helpt bij allergieën. Dat is, zoals je ziet heel veel, daarom mogen we blij zijn met brandnetels.

De brandnetel maakt ook andere planten blij, wanneer je bijvoorbeeld brandnetel aan het gietwater toevoegt. De vele mineralen uit de brandnetel zijn voedend voor vele andere planten.

De brandnetel als remedie laat je tintelen, omdat de energie gaat stromen. Brandnetel zet je aan het werk, allerlei lichaamsprocessen worden ondersteund, waardoor ze helpend werkt voor het hele lichaam en de geest. Brandnetel maakt delen wakker die nog in slaap zijn. Brandnetel voert af wat niet meer nodig is.

Brandnetel doet wat nodig is, niets meer en niets minder.
Brandnetel helpt als je je prikkelbaar voelt of snel geïrriteerd.
Het groen van de brandnetel laat zien dat er veel energie in zit en die energie wil brandnetel graag met jou delen. Door de energie van de brandnetel word je van binnenuit gesterkt en met deze kracht bescherm je jezelf en blijf je goed in je eigen kracht.
Als je dit zo allemaal leest of hoort, begrijp je dat de brandnetel zo krachtig is dat het woord “zaligmakend” heel goed past bij brandnetel.

De brandnetel remedie past goed in combinatie met andere remedies.

Brandnetel & Goudsbloem               –> Ik durf waardevol te zijn.
Brandnetel & Madeliefje                   –> Ik durf te stralen.
Brandnetel & Verbena                       –> Ik durf sterk te zijn.
Brandnetel & Kattenstaart               –> Ik durf mijn leven te kleuren.

Affirmatie: Ik durf.