Labyrint

Een labyrint lopen staat symbool voor een reis naar binnen maken, een reis naar je kern èn daarna weer naar buiten. Door een labyrint te lopen met een vraag die je hebt, kunnen nieuwe inzichten ontstaan. Het lopen van het labyrint is als het ware een loopmeditatie. Een labyrint is rond en een cirkel is vanouds een symbool van heling en heelheid.

Het lopen van een labyrint kan je het volgende brengen:
Innerlijke rust, heling, acceptatie, besef van verbondenheid, vrijheid, vertrouwen, mildheid, kracht, liefde, hoop, ……

Wij gebruiken ons labyrint tijdens workshops en het labyrint kan gelopen worden op elke vrijdag middag in de maanden maart t/m oktober.
Voordat je het labyrint in stapt neem je even de tijd om stil te staan bij een vraag die je hebt. Wat is je vraag, je doel of je thema waarmee jij het labyrint in gaat?
Loop dan rustig, in stilte het labyrint. Laat je verwachtingen los en sta open voor je ervaringen. Volg het pad, je kan niet verdwalen. Het labyrint geeft helderheid over je pad.
Als je in het midden bent aangekomen, wordt je dan bewust van wat je voelt/ziet/hoort/ruikt/ervaart en neem daarna rustig dezelfde weg terug. Het labyrint is een metafoor voor je eigen levenspad.

Ervaring: Wat ik fijn vind aan het lavendellabyrint. Ik hoef alleen het pad te volgen. Even niet bedenken welke kant ik op moet. Stap voor stap genieten van mijn voeten in de aarde, het zoemen van de bijen en het fladderen van de vlinders. Even helemaal niets, los van alles. Even helemaal stil. Bij het midden even stilstaan bij wat ik echt wil, waar ik echt blij van word. Dan het pad weer terug, met een glimlach op mijn gezicht.