Dieren spreken tot je hart

De naaktslak zegt: “Ik ga rustig door zonder te stoppen. Ik heb geen pauze nodig, want mijn tempo is relaxed. Mijn taak is veel eten en als ik mijn buikje vol heb, ga ik op zoek naar de liefde. Ik richt mijn pijl op wie ik wil. Man en vrouw ben ik in één, zoals we in ons diepste wezen allemaal zijn. Ik weet ook precies waar ik moet zijn. Ik voel me prettig in het donker en in de schaduw. Wil je met mij de strijd aangaan? Onderschat mij dan niet. Je zal je dan ook moeten begeven in het donker en misschien zelfs wel in je eigen schaduw. Als je me dan ontmoet, zie je hoe kwetsbaar en zacht ik ben. Ik geef me helemaal bloot. Je kan maar beter mijn vriend zijn en van mij houden, dan hoeven we beiden niet te lijden en kunnen we genieten van het zijn.

Veel liefs je Slak

Ps Misschien weet ik iets, wat jij nog niet weet: Zelfs in het donker is er licht.
En neem wat ik je vertel het liefst zonder korreltje zout 🙂

Ik ben er ook wel met een huisje op mijn rug. Bijna altijd met een rechtsdraaiend spiraal. Heel soms is mijn huisjelinksdraaiend. Dan blijf ik net zolang zoeken totdat ik mijn maatje vind die hetzelfde is als ik. Als je heel anders bent dan de meeste, is het wel heel fijn als je toch iemand vindt die een beetje op jou lijkt.”

De luis zegt: “Ik laat me zien als je het gevoel hebt dat je je moet bewijzen. Door bewijzen, ga je jezelf forceren en krijg je allerlei kwaaltjes. Bewijzen is nergens voor nodig. Kijk maar naar mij. Ik doe wat mij makkelijk afgaat en doe ook alleen waar ik hiervoor ben. Ik doe wat ik doe met gemak. Ineens ben ik er in grote getale, onderscht mij niet. Als ik op het juiste moment ben, waar ik hoor te zijn, gaat alles vanzelf. Ik zal niet ineens iemand anders zijn taak gaan doen en blijf bij mezelf. Iedereen is een radartje in het grote geheel. Blijf bij jezelf, dan ben ook jij op zijn best.”

De mug zegt: “Dans met me mee. Ik ben er precies wanneer ik nodig ben. Als ik je prik, is het precies op het plekje waardoor jij je weer beter gaat voelen. Ik zorg dat je weer geactiveerd wordt. Dat je lichaam weer gaat werken als het stilgevallen is. Ik laat je weer bewegen. Dans gewoon maar even met me mee. probeer ook maar eens te genieten van mijn gezoem, dan word je helemaal rustig. Als je wet hoe waardevol ik ben, zul je gaan stralen als je me ziet, hoort of voelt.”

De vlieg zegt: “Ik verander negatief naar positief, dus jaag me maar niet weg als ik even bij je kom zitten. Vlieg ik in de lucht bijzondere vormen, kijk dan maar goed. Dat doe ik ook niet voor niets. En het mooie zoemen, raakt iets diep van binnen. Als je goed naar me kijkt, zie je hoe mooi ik glans. Mijn vleugeltjes zijn zo fijntjes als maar kan zijn. Kijk naar mij met nieuwe ogen, dan zie je de wereld veranderen naar een waar paradijs.”

De teek zegt: “Wees niet bang. Ik laat mezelf alleen zien als je niet op je best bent. Dan blijf ik een tijdje aan je hangen en voedt me met je oude bagage die je niet meer nodig hebt. Ga maar eens goed bij jezelf na wat je nog meesjouwt uit het verleden. Zonde van je energie, al dat gesjouw. Laat los wat je niet meer dient, dan krijg je misschien wel ruimte voor mooie lichte ervaringen.”

De egel zegt: “Als ik mij niet veilig voel, zet ik mijn stekels op. Dan zullen de meeste wezens mij met rust laten., anders doen ze zichzelf pijn. Soms is er iemand die tegen beter weten in ons probeert te pakken. Jammer, helaas niet leuk voor ons beiden. Ik denk dat op één of andere manier ieder van ons wel eens zijn stekels opzet, letterlijk of figuurlijk. Dat komt uit een gevoel van onveiligheid. Zodra je dit weet, zal je hopelijk begrip hebben voor die stekelige gene en hem kalmeren en geruststellen. Zo komen we samen weer een stapje verder in het proces van begrip voelen en vergeven.

De pissebed zegt: “Laat je niet op de kop zitten en blijf trouw aan jezelf. Je kan best naar anderen luisteren en toch trouw blijven aan jezelf. Dat doe je door goed naar jezelf te luisteren, naar je intuïtie en naar je lijf. Wees helder en duidelijk en blijf in contact met jezelf, dan zal je geen vervelende gevoelns krijgen door wat anderen zeggen. Ons pissebedden kom je overal tegen. Je ziet ons niet gelijk en meestal pas als je iets verplaatst of optilt, maar we zijn aanwezig ook als je ons niet ziet. Onze taak is opruimen. Dat doen wij met heel veel liefde. Zo houden we altijd energie om door te gaan.