Gallerij

Hier vind je foto’s en verhalen van de projecten waar wij mee bezig zijn! Heb je een vraag over de projecten of vind je het leuk om een middag te komen helpen? Laat het ons weten!

Sfeer in het voedselbos

Elke keer dat wij in het Voedselbos zijn maken we wel een mooi moment mee. Geen dag is hetzelfde. Van een prachtige regenboog, bloeiende platen tot eendenkuikens, wij genieten er volop van.

Lavendellabyrint

Een labyrint lopen staat symbool voor een reis naar binnen maken, een reis naar je kern èn daarna weer naar buiten. Door een labyrint te lopen met een vraag die je hebt, kunnen nieuwe inzichten ontstaan. Het lopen van het lavendellabyrint is als het ware een loopmeditatie. Een labyrint is rond en een cirkel is vanouds een symbool van heling en heelheid.

Natuurvriendelijke oever

We hebben hard gewerkt aan het maken van een natuurvriendelijke oever. Dat is een oever met een geleidelijke overgang van water naar land. Op de drassige bodem en in het ondiepe water groeien veel oeverplanten en onderwaterplanten. Insecten, kikkers, padden, kleine zoogdieren, vogels en vissen hebben baat bij de beschutte leefomgeving.

Beplanting

Voedselbos GroeneHart is continue in beweging. Het is een plek waar oneindig veel verschillende bomen, planten en kruiden zullen groeien. Zolang er ruimte is zijn veel soorten bomen en struiken welkom. Het hoeft dus niet altijd eetbaar te zijn voor ons mensen. Iedere boom, struik of plant is wel goed voor iets of iemand.

Beplanting Voedselbos GroeneHart

Moestuin

Een moestuin mocht niet ontbreken in het voedselbos. Hier gaan we enkele soorten groenten en kruiden verbouwen. Het begin is er!

Beurzen en festivals

We staan regelmatig op beurzen en festivals om bewoners te informeren over Voedselbos GroeneHart en de bloesemremedies. 

“Elke vrijdagmiddag zijn bezoekers welkom. We hebben heel veel plannen, voor educatie, voor natuurlijke oevers, voor een openbare pluktuin. Op beurzen willen we mensen inspireren om hier als vrijwilliger aan mee te werken.”