Kattenstaart

3. Kattenstaart remedie

Kattenstaart zegt: “Geef kleur aan alles wat is!”

De kattenstaart houdt van waterrijke gebieden. Water heeft in de natuurgeneeskunde een relatie met emoties, waardoor de kattenstaart gerelateerd wordt aan het verwerken van emoties. Kattenstaart is vooral helpend wanneer je emoties en angsten probeert weg te stoppen. Het wegstoppen van emoties en angsten geeft spanning, verstarring en stagnatie, dat zich kan uiten in bijvoorbeeld ontstekingen, kwalen die de bewegingsvrijheid belemmeren, reuma en eczeem. De kattenstaart ondersteunt het (in de diepte) opruimen, zodat er doorstroming, warmte en soepelheid kan ontstaan. Als je een kattenstaart vrolijk ziet wuiven in de wind (van juli tot september), word je eraan herinnerd dat zij je helpt in soepelheid. De kattenstaart heeft een dikke, keiharde knolwortel die met een paar diepe pennen in de grond verankerd zit. Dit duidt op de aardende werking en stevigheid. Kattenstaart brengt je in contact met moeder aarde en laat ons kleur geven aan het leven. In de plantensignatuur wordt rond gezien als een vrouwelijke en vierkant als een mannelijke kwaliteit. De kattenstaart heeft onderaan de plant een ronde stengel en meer naar boven toe wordt de stengel vierkant. Dit duidt op een verzachtende vrouwelijk energie gecombineerd met een mannelijke daadkracht. Deze remedie helpt bij het waarmaken van je dromen en het geeft vertrouwen in wat is. De Kattenstaart geeft balans, inspiratie, creativiteit en laat je liefdevol kijken. Ze laat je inzien waar het werkelijk om gaat.

Tijdens het maakproces was er een mooie regenboog, waardoor deze remedie extra kleur geeft aan jouw leven. Ze helpt met het licht maken van zware, donkere gedachten. Ze brengt licht in donkere tijden.

In de schaal, op de bloemen liep tijdens het maakproces een insect met een “hartje” op haar rug. De energie van dat diertje zorgt ervoor dat er een lach op je gezicht verschijnt. Kijk maar eens naar het plaatje…….


Affirmatie: Ik kleur mijn leven.